Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työajan muutos

Työntekijät ovat liukuvassa työajassa (yleistyöaika). Vakiintunut työaika on ollut ma-pe 7.00-15.09 (liukuma ajat 6.00-17.00) Onko työnantajan mahdollista muuttaa työaikoja näiden rajojen ulkopuolelle eli esim. lauantaiksi. Eli työaika esim ti-pe klo 7.00-15.09 ja lauantai 7.00-15.09. Viikottainen työaikahan pysyy samana.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 7 vuotta sitten
Paihei
Kysytty

Tarkoitatko siis, että viikkotyöaika muuttuu pysyvästikin siten, että lauantaina tehdään töitä ja vapaapäiviä ovat perjantai ja sunnuntai eikä la-su? On mahdollista, mutta se on kyllä sen laatuinen muutos, että en luottaisi muihin kuin tuntemiini asiantuntijoihin. Jos olet liittynyt liittoon, ota yhteyttä luottamusmieheen. Jos et ole liittynyt, kysy työsuojeluvaltuutetulta.
Oho
Vastattu

Olemme normaalissa kk-palkkaisten työssä, ja kysymys siis onko työnantajan mahdollista "määrätä" direktio-oikeudella, että yhtäkkiä olemmekin esim 2 lauantaita kuukaudessa töissä? Ja vapaat olisivat siten esim. sunnuntai ja maanantai?
Paihei
Vastattu

Jos muutos ei ole tilapäinen vaan pysyväisluonteinen, niin käsittääkseni siitä pitää neuvotella ja sopia, koska siinä muuttuu vakiintunut vapaapäivä ja velvoitetaan tekemään töitä noin joka toinen lauantai. Tarkista, mitä teidän liukuvan työajan sopimuksessa on sovittu vapaapäivistä ja ota yhteyttä luottamusmieheesi.
Mutu
Vastattu