Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

Hoitovapaa

Hei!en ole mistään löytänyt vastausta.voiko hoitovapaalla lapset olla osittaisessa päivähoidossa? Hoitovapaahan on ensisijaisesti myönnetty alle 3v lapsen hoitoon mutta esim.teidän sivuilla sanotaan ; "hoitoon ei käytetä samanlaajuisia muita hoitojärjestestelyjä kuin työssäoloaikana" mitä tuo lause nyt sitten avattuna tarkoittaa? Mikä lasketaan samanlaajuiseksi hoitojärjestelyksi?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 6 vuotta sitten
Matleena123
Kysytty

Jos päivähoidossa ovat vain perheen muut lapset kuin hän, jonka hoitamiseksi sinulle on myönnetty hoitovapaa, niin ei ole mitään ongelmaa tietenkään. Sitaatti on SAK:n luottamushenkilöille kirjoitetusta Perhevapaaoppaasta. Sen tulkintaa on siis parasta kysyä luottamusmiehiltä tai omasta ammattiliitosta. Minun mielestäni perhevapaaoppaan kirjoittaja yrittää siinä vastata usein esitettyyn kysymykseen: Saako hoitovapaalla tehdä töitä omalle tai muulle työnantajalle. Tehy-lehti 3/2010 ottaa kantaa näin: Lähtökohtaisesti hoitovapaa on käytettävä lapsen hoitamiseen. Satunnainen ”keikkailu” on sallittu, mikäli lapsen hoito ei esty. Hoitovapaan aikana kunnalliset hoitojärjestelyt (perhepäivähoito ja päiväkoti) eivät ole käytettävissä, joten hoitojärjestelyt voivat muodostaa tosiasiallisen esteen työnteolle. Lapsen hoidon järjestyessä työntekijä voi keikkailla joko oman tai muun työnantajan palveluksessa.
bingg
Vastattu