Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Äitiysneuvolakäynti ja toimistotyöaika/liukuma

Hei, työaikani on toimistotyöaika (8-15.45) ja käytössä on liukuma klo:6.00-9.00 ja 14:30-21.00. Jos äitiysneuvolakäynti ajoittuu klo:8-9 tai 14:30- 16:00 välille, onko se silloin "omaa aikaani", koska liukuma tavallaan mahdollistaa sen? Työnantajalla on siis oikeus vähentää työaikapankkisaldoani näin ja/tai vaatia minua tekemään työtunnin sisään myöhempänä ajankohtana?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 7 vuotta sitten
Bloggaaja_94
Kysytty

Työnantaja voi määrätä, että neuvolakäynnit (synnytystä edeltävät lääketieteelliset tutkimukset) pitää hoitaa kiinteän työajan ulkopuolella silloin, kun se on liukumaa käyttämällä mahdollista - siis omalla ajalla. Jos on sinun mentävä kiinteänä työaikana (9-14.30), niin silloin sinulle myönnetään vapautus työstä. Palkka ei vähennetä. Aikaa lasketa työajaksi. Aikaa ei teetetä takaisin paitsi, "kun työnantajalla on työn teettämistarvetta muusta syystä toiminnan kannalta". Soitapa luottamusmiehelle tai henkilöstösihteerille tai vast. ja kysy, mikä on käytäntö liukumien suhteen teidän kunnassanne. Et varmaankaan ole kuntanne ensimmäinen raskaana oleva työntekijä, jolla on liukuva työaika. Sinua pitää kohdella samalla tavalla kuin muita vastaavassa tilanteessa olevia ja olleita.
leenu
Vastattu