Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Sairaan lapsen hoito

Alle 3-vuotiaamme on ollut ma alkaen kuumeessa. Maanantaina olin itse töistä pois, TI mieheni hoiti lastamme kotona, koska hänellä oli vapaapäivä. KE minä olen taas kotona pois töistä, koska miehelläni työpäivä. TO miehelläni VP, miten perjantai, miehelläni työpäivä ja itse olen jo ollut pois töistä 3 perättäistä päivää MA-KE, vaikkakin TI töissä. Saako vanhemmat olla yhteesä 4 perättäistä päivää pois töistä ja PE täytyy sitten olla palkattomalla?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Terveys 8 vuotta sitten
Annukka
Kysytty

Tilapäiseen hoitovapaaseen on oikeus 4 työpäivää. Kunnan hommissa siitä on palkallista vain 3 ensimmäistä peräkkäistä kalenteripäivää riippumatta siitä kumpi vanhemmista hoitaa vai hoidetaanko vuorotellen. Päivät kuluvat vaikka ne olisivat vapaapäiviä (kvtes 5 luku 10 § 2 mom.). Sinulla palkalliset päivät olivat ma, ti ja ke. MIehen työehtosopimuksessa voi olla parempi palkallisuusehto.
em
Vastattu

Hei! Minulla on iltavuoro ja lapseni oksensi aamulla, kysyin työnantajalta että voinko saada alkuvuoron lapsen hoitovapaata ja tulen klo 15:00 töihin kun mieheni tulee kotia. Hän sanoi että ei voi, täytyy ottaa ylitöistä. Onko totta? Entä jos ei olisi ollut ylitöitä niin joutuis sit sen takia olee pois töistä koko vuoron vaikka muutama tunti riittäis.
Salla
Vastattu

Ei sen noin pidä mennä, vaan niin kuin itse ehdotit. Ota yhteyttä luottamusmieheen. Lue Kvtes:n V luvun 10 §:stä tilapäivien hoitovapaan pykälä ja soveltamisohjeet.
Kati
Vastattu