Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Matkakorvaus asiakkaan kyyditsemisestä vai normaaliksi työmatkaksi laskettava matka?

Työskentelen etsivänä nuorisotyöntekijänä ja työhöni kuuluu olennaisesti asiakkaiden kyyditseminen. Kyyditsin asiakkaan työpaikkakunnaltani asioille paikkakunnalle, joka sattuu olemaan kotipaikkakuntani. En tehnyt paluumatkaa, koska työaikani päättyi juuri asiakkaan kyyditykseen. Työnantaja katsoo, että tämä ei kuulu matkakorvauksen korvattavaksi, koska se katsotaan työmatkakseni kodin ja työpaikan välillä. Kuitenkin matkan tarkoitus on selvästi ollut työn suorittamiseen liittyvä, koska se oli tarpeellinen asiakkaan kyyditys. Emme kumpikaan osapuoli löydä tes:sta tähän sopivaa, tyydyttävää pykälää.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Matkat 7 vuotta sitten
E-M N.
Kysytty

Jos kuljetus oli välttämätön ja kuului tavanomaisiin virka/työtehtäviisi, niin minun mielestäni se ei ollut työmatka työpaikalta asunnolle vaan virantoimitusmatka ja työaikaan luettavaa aikaa ja siten matkakustannusten korvauksiin oikeuttavaa. Työnantajalla on tulkintaetuoikeus, joten jonkun pitää osoittaa, että työnantajan tulkinta on väärä. Siihen tarvitset ammattiliittosi jäseniä edustavan luottamusmiehen. Jos et ole jäsen, niin kysele, onko joku muu aikaisemmin tehnyt vastaavanlaista matkaa, ja miten kävi. Lue myös kunnan matkustussääntö tms. ohje.
hilkka
Vastattu