Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kertyneiden ylitöiden menetys sairasloman vuoksi

Menetin kertyneet ylityöt äkillisen sairasloman vuoksi. Peruste; kolmen viikon jakson työtunnit eivät täyttenyyt sl.n vuoksi, joten ne korvattiin edelliseltä jaksolta( 3vk) kertyneiltä ylit.tunneilta. Eli sairaslomako pitää korvata työnantajalle!? Käytössä Titania- järjestelmä. Sairasloma on työssäoloon verrattavaa aikaa, joten ei mielestäni ole perusteltavissa KVTES.n mukaan niinkuin esimies selittää.Vai kuinka? Mistä löydän faktaa esittää asia esimiehelle ?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 7 vuotta sitten
hölmistynyt
Kysytty

Luottamusmies on ensisijainen apu, koska hän osaa faktat, valvoo sopimusten noudattamista ja tarvittaessa neuvottelee työnantajan kanssa. Hän on jäsenetu. Jos et ole järjestäytynyt, pyydä esimiestä näyttämään sinulle ne KVTES:n pykälät, joihin hän vetoaa. Perehdy KVTES:n työaikaluvun määräyksiin mm. 15 § ja 16 § 2 mom. 1 ja 3 kohta ja KT Kuntatyönantajien ohjeisiin työantajille, jotta osaat päätellä, onko esimies oikeassa. Esim. http://flash.kuntatyonantajat.fi/kvtes-2014-2016--2016 muutokset/html/#66 http://flash.kuntatyonantajat.fi/jaksotyo-2015/# http://www.kuntatyonantajalehti.fi/fi/arkisto/2015/6/Sivut/tyoaika-yleistyoajassa.aspx http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/sopimukset/kvtes/tyoajat/Sivut/default.aspx Lue myös ammattiliitojen selityksiä esim. http://spotidoc.com/doc/3679931/kvtes-n-yleistyöaika-ja-uusi-jaksotyö-vertailutaulukko
em
Vastattu

Luottamusmies on ensisijainen apu, koska hän osaa faktat, valvoo sopimusten noudattamista ja tarvittaessa neuvottelee työnantajan kanssa. Hän on jäsenetu. Jos et ole järjestäytynyt, pyydä esimiestä näyttämään sinulle ne KVTES:n pykälät, joihin hän vetoaa. Perehdy KVTES:n työaikaluvun määräyksiin esim. 15 § ja 16 § 2 mom. 1 ja 3 kohta sekä KT kuntatyönantajien ohjeisiin työantajille, jotta osaat päätellä, onko esimies oikeassa.
reet
Vastattu