Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Palkka sairausajalta

Onko viisaudenhampaan poiston jälkeen oikeutettu saamaan palkkaa sairausloman ajalta? Työnantajan mielestä kyseessä on omaehtoinen toimenpide, joten siitä ei palkkaa kuuluisi saada. Hammaslääkäri on kuitenkin kehottanut poistattamaan aiemmin tulehtuneet viisurit.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Terveys 8 vuotta sitten
Ihmettelevä
Kysytty

Miten hampaanpoistosta joutuu työkyvyttömäksi vai onko se pakko tehdä nukutuksessa, josta toipuakseen joutuu olemaan päivän poissa töistä? Saatko lääkärintodistuksen työkyvyttömyydestä? Työnantajalla on tulkintaetuoikeus KVTES:n soveltamiseen. Sen takia et saa palkallista sairauslomaa ennen kuin joku osoittaa, että työnantajan tulkinta on väärä. Ota yhteyttä luottamusmieheen, jos olet tullut liittyneeksi ammattiliittoon.
EL
Vastattu

Lääkäri toki kirjoittaa lääkärintodistuksen työkyvyttömyydestä. Eikö lääkärin arvio työkyvyttömyydestä ole riittävä?
Ihmettelevä
Vastattu

Hammaslääkärin todistus työkyvyttömyydestä on yhtä pätevä kuin lääkärin. Ei kuitenkaan kannattane ruveta keskustelemaan sairausajan palkasta ennen kuin olet hakenut sairauslomaa hammaslääkärin todistuksen perusteella ja saanut työnantajan tekemän päätöksen sairauslomahakemukseesi. Noudata kunnan ohjeita sairausloman ilmoittamisesta ja hakemisesta ja odota työnantajan päätös. Sen jälkeen tarvittaessa siirrä asia luottamusmiehen hoidettavaksi.
EL
Vastattu