Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vuosiloma-oikeus

Hei! Haluaisin selvennystä erääseen vuosilomaan liittyvään kysymykseen. Olen aloittanut nykyisellä työnantajallani tammikuussa 2012 määräaikaisena ja minut on vakinaistettu maaliskuussa 2013. Joulukuussa 2013 olen jäänyt äitiyslomalle ja pitänyt vuosilomaa ennen hoitovapaalle siirtymistä loka-joulukuussa 2014. Hoitovapaani olen keskeyttänyt 12.10.2015 ja tehnyt 31.1.2015 asti kokonaista työaikaa. 1.1-.30.6.2016 olen tehnyt 30 tuntista työaikaa osittaisella hoitovapaalla. Toukokuussa 2015 olen aloittanut tekemään tuntitöitä (erillisella työsopimuksella) omalla työnantajallani vaihtelevasti 14 pv/kk tai 35 h tarpeen mukaan ollessani hoitovapaalla. Varmistin toukokuussa 2015 palkanlaskennasta että tekemäni tunnit kerryttävät lomaani normaalisti, koska tuolloin minulle oli maksettu 9 % lomakorvaus. Lisäksi kysyin asiaa myös pääluottamusmieheltäni ja asian piti olla selvä. Nyt sain palkanlaskennasta viestin ettei tekemiltäni tuntityö kuukausilta (touko-syyskuu) kerry lomaa ollenkaan, koska ne on maksettu pois palkanmaksun yhteydessä (vaikka asian olin tarkastanut eikä näin pitänyt olla) Miten asian oikea laita nyt mahtaa olla? Kokemuksia siis hoitovapaalla tehdystä tuntityöstä ja lomaoikeudesta.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 7 vuotta sitten
Ina
Kysytty

Koska pääluottamusmies on jo aiemmin hoitanut asiaasi, niin ota uudelleen yhteyttä häneen ja pyydä tarkistamaan, mitä sinulle on oikeasti maksettu keikkatöistäsi. Pyydä myös näyttämään asiaa kosevat KVTES;n pykälät.
hedi
Vastattu

Työnantaja on määritellyt sulkuajan palvelulle, kolme viikkoa ja suositellut lomatoiveissa ottamaan tämän huomioon, voiko työnantaja määrätä olemaan sulkuajalla vuosilomalla? Olisiko sulkuajasta pitänyt keskustella ensin työntekijöiden kanssa?
Pikkumyy
Vastattu

Ottakaa selvää, onko sulusta keskusteltu/neuvoteltu henkilöstön edustajien kanssa (tod. näk. pääluottamusmies). Ja mikä oli heidän kanta. Jos koko yksikkö laitetaan kokonaan kiinni kolmeksi viikoksi, niin todennäköisesti jotkut joutuvat pitämään kesälomaansa silloin. Nimittäin työnantaja päättää vuosilomien ajankohdat (vuosilomaluku 7 §) työntekijöitä kuultuaan. KVTES sanoo, että työnantajan on mahdollisuuksien mukaan otettava huomioon työntekijöiden esitykset ja noudatettava tasapuolisuutta lomien sijoittamisessa (9 §).
Kati
Vastattu

 Hei,

minulla tulee joulukuussa 2021 10 vuotta työkokemusta täyteen. Sen jälkeen olen ansainnut lomapäiviä 30. Mistä lähtien olen oikeutettu 30 päivän lomaan? Alkaako se vasta 1.4. lukien vai saanko käyttööni ne kaksi päivää jo ajalla 1.1.-31.3.2022? 

Kysymys
Vastattu

Saat vuoden 2022 vuosilomia 30 päivää edellyttäen, että sinulle on kertynyt lomaa kaikilta 12 kuukaudelta 1.4.21-31.3.22, koska sinulla on 10 työkokemuslisävuotta täynnä 31.3.2022 (vuosilomaluku 5 § 2 mom. kohta 2 c). Lomakausi alkaa 2.5.22. Sitä ennen lomapäiviä voi saada, jos saa sovittua siitä työnantajan kanssa.

vp
Vastattu