Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lomautuajan tunnit

Teen jaksotyötä yötyöllä, kolmen viikon tunnit ovat 114h45min. Nyt seuraavassa kolmen viikon työjaksossa on 8 lomautus päivää keskellä kolmea viikkoa ma-ma. Yhden työpäivän tunneiksi lasketaan 7h39min. Mutta Titania ei laske la ja su tunteihin, eli joudun tekemään vähän yli 68h. Mutta palkasta pidätetään 8 päivän verran, eli teen 2 päivää töitä ilmaiseksi saamatta palkkaa!! Pitääkö olla tyytyväinen, ettei ole 14pv lomautusta, koska silloin joutuisin viikossa tekemään 9pv työtunnit, toisin sanoen esim yli 10 tunnin päivät jokisena seitsemänä päivänä. Mitäs siihen sanoo työsuojelu ja työaikalaki..30h ja risat ilmaista työtä työnantajalle!! Onko tämä todellakin näin, niin esimies oli sanonut?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 7 vuotta sitten
Lomautusajan tunnit
Kysytty

En osaa vastata sun kysymykseen muuta kuin, että esimiehet eivät aina ole oikeassa. Sen takia kannattaa kääntyä luottamusmiehen puoleen, jos on liittynyt liittoon ja epäilee esimiehen tietämystä. Lomautuksessa sovelletaan KVTES III luvun 16 §:n 1 momentin ennalta suunnitellun keskeytyksen määräyksiä. Elikkä http://flash.kuntatyonantajat.fi/jaksotyo-2015/#41
mä vaan
Vastattu