palkallinen

 • Jos haluaisin pitää vuosilomistani 3vkoa "työajanlyhennyksinä", eli tehdä 15vkoa 4 päivästä viikkoa, onko se yleensäkään mahdollista,  vai onko se vain sopimuskysymys johtajan kanssa?

 • Hei.

   

  Minulla oli lauantaina koulutus, joka sisälsi ruuan ja kahvit. Matka-aika mukaan laskettuna koulutus vei päivästäni aikaa 7.50-17.15. Mikä kuuluisi olla työaikalistassa merkittynä työajaksi? Kuuluuko matkat merkata työajaksi? Koulutuksen pituus oli 9-16.15. Esimies sanoi työajaksi merkattavan 8-16.

 • Hei,

   

  KVTES.
  Henkilö A opintovapaalla, palaa yhdeksi päivää töihin ja jää vanhempainvapaalle ilman 2kk työssäoloa.

  Kuuluuko palkallinen vanhempainvapaa?

  Miksi ei ja miksi kyllä?

  (kohdat lääkärin todistus syntymästä, 2kk ilmoitusaika yms. täyttyvät)

 • Olen töissä kunnalla ja käytössä kvtes. Minulla on kuukausipalkka ja teen kaksivuorotyötä ja viikonlopputyötä, joista maksetaan erikseen lisät. Työehtosopimuksen mukaan jäädessä vanhempainvapaalle ensimmäiset 72 päivää ovat palkallisia. Lasketaanko palkka tälle ajalle keskiansion mukaan eli saadut lisät huomioon ottaen?

  Entäpä kun lapsen laskettu aika on 4.9 jälkeen, eli saan vanhempainpäivärahaa uuden lain mukaan ja jään kuukautta ennen laskettua aikaa raskausvapaalle, joka kestää 40 päivää. Tältä ajalta saisin kelalta raskausrahaa joka on 90% vuosituloistani laskettuna. Alkaako tuo työehtosopimuksen palkallinen vanhempainraha vasta tämän raskausrahajakson jälkeen vai heti jäädessäni pois töistä? 

 • Miten voi olla mahdollista että edessä olevista palkattomista lomapäivistä joudun maksamaan poissaolopidätystä palkastani 600€? Etenkin kun olen koko tuon ajan ns. Hälytysvalmiudessa.. 

 • Hei, sain eilen kuulla työnantajaltani (kunta), että isyysvapaan palkallinen osuus on 1.2.18 alkaen 12 arkipäivää, aiemman 6 päivän sijaan. Olen pitänyt lapsestani (syntyi lokakuussa 2017) isyysvapaata ennen 1.2.2018 yhteensä kaikki 6 päivää palkallista ja lisäksi 5 päivää palkatonta isyysvapaata, kaikkiaan siis 11 päivää isyysvapaata. 1.2.2018 jälkeen olen hakenut (jo myönnetty) isyysvapaata 7 päivää palkatonta 2 eri pätkässä. Näitä ei ole vielä pidetty. Vaikuttaako tuo 1.2.2018 lähtien voimassa ollut kvtes uusi 12 päivän palkallinen isyysvapaan ohje niin, että voisin hakea tuosta varsinaisesta isyysvapaan (18 pv) loppuosuudesta osan palkallisena? Eli kannattaako / voinko hakea uudestaan lopusta 7 päivästä 6 palkallisena?
 • Onko omien isovanhempien hautajaispäivä palkallinen vapaapäivä jos sattuu työpäiväksi.
 • Jos on viikonloppu vapaa la ja su. NORMITYÖVIIKKO ON MA-pe. Onko pakko vastata puhelimeen jos työkaveri soittaa että sairas ja pyytää menemään hänen työvuoroonsa esim. 6 aamulla vaikka minulla on klo8