työvuorolista

 • Hei, huomasin, että nykyinen työvuorolistani loppuu kuuteen työvuoroon ja seuraava lista alkaa heti neljällä työvuorolla. Eli siisn 10 päivää töissä putkeen?! Onko tälläinen laillista? Lisäksi tämän rupeaman jälkeen on vain yksi vapaapäivä, jonka jälkeen on taas viiden päivän putki. Enhän minä jaksa tämmöstä putkea painaa. Tarkennuksena vielä; teen kaksivuorotyötä normaaleilla työvuoropituuksilla. Eli tuonne väliin ei siis jää edes 24h taukoa.
 • Hei! Jos työntekijän työsuhde alkaa tiistaina, niin montako työpäivää hänelle kertyy sille viikolle? Onko väliä työskenteleekö henkilö yleis- tai toimistotyöajassa?
 • Jos haluaisin pitää vuosilomistani 3vkoa "työajanlyhennyksinä", eli tehdä 15vkoa 4 päivästä viikkoa, onko se yleensäkään mahdollista,  vai onko se vain sopimuskysymys johtajan kanssa?

 • Hei kysyisin tälläistä asiaa. Meillä yleistyöaika 3 viikon jaksoissa . Teemme myös viikonloppuisin töitä (kaikki vuorot päivävuoroa). Kuinka monta peräkkäistä työvuoroa voi työnantaja teettää putkeen töitä . Ilmeisesti pitää myös huomioida kun lista vaihtuu uuteen . Kuinka monta viikonloppua voi peräkkäin teettää ?

 • Esimies muuttaa työvuoroja koko ajan yksipuolisesti. Työntekijän mielipidettä ei kysytä eikä muutoksista ilmoiteta työntekijälle. Jokaisen pitää käydä töistä lähtiessään katsomassa seuraavan päivän vuoro, miksi se on muuttunut. Jos olet lomalla sinun pitäisi itse soittaa onko loman jälkeiset vuorot muuttuneet. Esimies ei ole mielestään velvollinen ilmoittamaan näistä. Kolmen viikon listan loputtua lähes kaikkien kaikki vuorot on vaihdettu ainakin kerran. Mitä mieltä olette, missä menee raja?? 

 • Onko perustyötehtävän lisäksi annettu työvuorolistojen suunnittelu ja toteutuminen tarkastaminen sellainen lisätehtävä, josta tulisi saada lisäkorvaus palkassa. Kun kaikilla samassa yksikössä samalla nimikkeellä sitä ei tehtävään kuulu?

 • Kysyinkin jo peräkkäisistä työvuoroista yleistyöaika meillä . Vastattiin , mutta tarkentaisin vielä...työnantaja voi teettää 3 viikossa jopa 11 päivän työputken kunhan on 6 päivää vapaata 3 viikossa...päivätyö 

 • Jos minulle on merkitty työvuorolistaan työajaksi klo 12-20, ja minusta riippumattomista syistä työt loppuvatkin klo 19, joudunko korvaamaan tunnin jos kuitenkin olen työpaikalla? Entä jos minulle ilmoitetaan klo 8 aamulla, että työpäivä alkaakin jo klo 11, johtuen siitä että työt loppuvatkin jo klo 19, saanko saapua työpaikalle vasta klo 12, kuten vahvistetussa työvuorotaulukossa on alunperin merkitty? 

   

 • Hei! Kysymykseni liittyy jaksotyöhön. kvtessissa mainitaan että työvuoroja saa olla enintään 7 putkeen. Keskustelua aiheuttaa meillä täällä se miten yövuorot luokitellaan Itselläni on 7 työvuoroa putkeen joista viimeinen on yövuoro joka siis menee 8 päivän puolelle. Katsotaanko tuo että on 7 työvuoroa vai 8 työpäivää Alla kooste miten vuorot menevät Pe-Ma: vapaa Tiistai: ilta Keskiviikko : aamu Torstai ilta Pe: yö La: yö Su: yö Ma: yö Ti: - Keskiviikko: vapaa To:ilta Pe: aamu La-su: vapaa Eli töitä on tiistai illasta seuraavan viikon tiistai-aamuun eli 7 työvuoroa vai kuinka?
 • "Työvuoroluettelo on annettava tiedoksi viikkoa ennen ajanjakson alkamista." Kuinka tarkasti tätä voidaan tulkita? 

  Esimiehemme mielestä riittää, että työvuoroluettelo on hyväksytty ja allekirjoitettu edellisen viikon maanantain aikana esimerkiksi viimeistään klo 23.59. Työntekijöillä loppuu työaika porrastetusti klo 12-17 välillä. Listat tulostetaan nähtäviksi kahvihuoneeseen maanantai-iltana klo 17 jälkeen, jolloin työpaikalla ei ole enää esimiestä lukuunottamatta ketään töissä. Työntekijät saavat siis listat tietoonsa vasta tiistaiaamuna tullessaan töihin.

  Luottamusmiehen kanssa asiasta keskusteltu ja hänen mielestä listat tulisi olla viimeistään maanantaina valmiit allekirjoitettuna, kun ensimmäinen työntekijä tulee töihin klo 6.10. Kvtes jättää esimiehelle tulkinnanvaraa, koska ei ole kellonaikoja ilmoitettu milloin listan tulee olla julki.