100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

työvuoro

 • Hei, huomasin, että nykyinen työvuorolistani loppuu kuuteen työvuoroon ja seuraava lista alkaa heti neljällä työvuorolla. Eli siisn 10 päivää töissä putkeen?! Onko tälläinen laillista? Lisäksi tämän rupeaman jälkeen on vain yksi vapaapäivä, jonka jälkeen on taas viiden päivän putki. Enhän minä jaksa tämmöstä putkea painaa. Tarkennuksena vielä; teen kaksivuorotyötä normaaleilla työvuoropituuksilla. Eli tuonne väliin ei siis jää edes 24h taukoa.
 • Jos haluaisin pitää vuosilomistani 3vkoa "työajanlyhennyksinä", eli tehdä 15vkoa 4 päivästä viikkoa, onko se yleensäkään mahdollista,  vai onko se vain sopimuskysymys johtajan kanssa?

 • Lapsi on sairastunut ja työvuoro on klo 13.45-21.00.mies kuitenkin pääsee klo 16.00 töistä ja on kotona 16.30 niin joudunko vielä lähtemään töihin? Ajoaika töihin noin 20min.
 • Hei! Olen määräaikaisessa työsuhteessa ja työsopimuksessa lukee työsuhteen viimeiseksi päiväksi 31.8. Kuitenkin ennen kuin sopimus tehtiin kysyi esimieheni minulta, että voinko tehdä 2.9 asti töitä johon suostuin. Tämän jälkeen siis vasta allekirjoitin sopimuksen, jossa siis kuitenkin työsuhteen päättymispäivä on tämä 31.8. Minulle on laitettu työvuorot 1.9 ja 2.9 joten olenko siis velvollinen tekemään nämä vuorot, sillä olen periaatteessa ne luvannut tehdä mutta minulla ei kuitenkaan ole työsopimusta enää silloin? Työsopimus on kuitenkin tehty vasta sen jälkeen kun olen luvannut olla 2.9 asti, mutta työsopimukseen kuitenkin laitettu tämä päättymispvm 31.8.
 • Meillä vuoropäiväkodissa käy harmittavan usein niin, että lapselle on varattu iltahoitoa, mutta hoidontarve perutaankin samana päivänä. 

  Miten näissä tilanteissa toimitaan työvuoron muuttamisen kanssa? Työntekijä on saattanut sopia jo aamupäiväksi muuta, eikä pääse aikaisemmin paikalle.

  Pitääkö työntekijän tulla tyhjään taloon tekemään vuoronsa, vaikka ei olisi määrätä mitään töitä työntekijälle tuoksi ajaksi? Ollaan myös tehty niin, että työntekijä korvaa tunnit esim. lukemalla ammattikirjallisuutta kotona itse valitsemallaan ajalla. Mutta pitääkö työntekijälle maksaa kuitenkin iltalisät, vaikka hän korvaisi tunnit lukemalla kotona itse määrittelemällään ajalla? 

  Meillä on käytössä yleistyöaika, joten tunteja ei voi korvata muina päivinä, koska ylityörajat menevät rikki. 

 • Hei. Työskentelen perhepäivähoitajana. Ryhmäni on täynnä eli 4 lasta. Voiko työnantaja velvoittaa minut ottamaan varahoitoon lapsia, vaikka minulla on kaikki nuo 4 omaa hoitolasta paikalla? Vai voinko kieltäytyä vedoten lakiin..
 • Onko työvuoron pätkimiseen ohjeita/sääntöjä? Meillä tulossa varhaiskasvatuksessa iltatapahtuma, jonka johdosta työvuorot suunniteltu mm. näin:

  8.15-16 Ja työt jatkuu 16.45-18 

  Työpäivän osien väliin jää siis 45min "vapaa aikaa" jolloin ei ole velvollisuutta olla työpaikalla. 

  Onko tämä ohjeistuksen mukaisesti suunniteltu?