irtisanoutuminen

 • Hei!

  Olen toiminut virassa seitsemän vuotta. Minulla on tarjottu vakituista työtä. Jos irtisanoudun, saanko aloittaa uuden työn irtisanomisajan sisällä? Jos pidän kertyneitä lomia irtisanomisajan loppupuolella, vaikuttaako se tähän?

 • Jos irtisanoudun vanhempainvapaan tai hoitovapaan jälkeen vakituisesta työsuhteestani joudunko maksamaan takaisin työnantajan maksaman äitiysajan palkkaa? (ennen irtisanoutumista minulla on vanhempainvapaan ja hoitovapaan välissä vuosiloma).

 • Hei,

  tarkoitukseni on vaihtaa työpaikkaa. Olen vuosityöajassa virassa oleva opettaja ja työsuhteeni on kestänyt 11 vuotta. Uusi työsuhde alkaisi 01.08.2020. Opetuksen keskeytysaika on 15.06.2020 -08.08.2020 nykyisessä virkasuhteessa. 

  Olen töissä 2-jakson ajan eli kesäkeskeytykseen saakka. 

  1. Voinko irtisanoutua, siten että ilmoitan etukäteen ennen kesäkeskeytystä irtisanotumispäiväksi 07.08.2020 menettämättä keskeytymisajan palkkaa ?

  2. Vai ilmoitanko kuukautta ennen , että päätän työsuhteen 07.08.2020. Tämä tapa on mielestäni huono, koska irtisanoutuminen tapahtuu kesäloman aikana ja tuskin työantajalla on mahdollista saa tilalleni opettajaa.

  Odottelen vastauksia kysymyksiini!

   

 • Hei! Olen aikeissa irtisanoa itseni vakituisesta työsuhteesta. Olen vielä äitiyslomalla mutta tiedän etten aio palata vakituiseen työhöni. Onko irtisanomisaika sama 14 päivää ja onko jtn mitä kannattaa ottaa huomioon? Äitiyslomaa on jäljellä n. Kuukausi.
 • Allekirjoitin vakituisen sopimuksen terveydenhuoltoalalla alkaen 1.1.2019. Olen kuitenkin jo löytänyt uuden paikan ja mietin mikä irtisanomisaikani on?
 • Olen ollut työssäni yli 5-vuotta, joten irtisanomisaika on 1kk. Jos sanon itseni irti pe 16.2.2018, niin onko työsopimukseni voimassa vielä 16.3. vai loppuvatko työt jo torstaina 15.3.? Entä jos sanon itseni irti ma 19.2.? Joudunko menemään töihin vielä ma 19.3. vai päättyykö työsuhde 18.3.?
 • Harkitsen itseni irtisanomista esim. 12.4 ja minulla on vuosiloma 22.4-12.5. Lasketaanko loma-aika irtisanotumisaikaan? Työsuhteeni on siis kestänyt 15 vuotta.

 • Hei!

  Olen yläkoulun opettaja, joka on irtisanoutumassa työstään.
  a) Voinko jo heti ilmoittaa, että haluan irtisanoa työsuhteeni päättymään esimerkiksi vasta 31.7.2021? Luin aiempia vastauksia, ja niiden perusteella näin voi tehdä?
  b) Laitanko irtisanoutumisilmoituksen rehtorille, sivistyslautakunnalle vai kenelle?

  Kiitos vastauksista jo etukäteen.

 • Hei

  kvtes käytössä, olen ollut yli 6v nykyisessä työpaikassani vakituisena.

  En ehdi tämän hoitovapaan jälkeen työskennellä, koska uusi raskaus loppuvuodesta. Ilmeisesti saan edelleen äitiysloman palkan työnantajani. 

  Peritäänkö äitiysloman palkkoja / lomarahoja takaisin jos irtisanon itseni hoitovapaalla ollessani.

  Työnantaja ei anna laittaa lomia säästöön, vaan ne on joutunut pitää hoitovapaalla ollessa toukokuussa/ ennen äitiyslomalle jääntiä.

  Jos ilmoitan irtisanoutumisestani ennen lomien pitoa/ lomien pidon jälkeen, onko sillä vaikutusta saataviini jos en käy töissä hoitovapaan jälkeen? Ilmeisesti irtisanoutuminen pitää merkata alkavaksi hoitovapaan aikana, eikä sen jälkeen, oliko näin?

  Lisäksi kysymys, saanko käydä toisella työnantajalla töissä tekemässä keikkaa hoitovapaan / äitiysloman aikana? Tiedän esimieheni tehneen näin , mutta hän ero oli kehitysvammatyö/ lastensuojelu.

 • Moikka, vaikka olen näitä lueskellut niin en ihan vielä ole saanut selvyyttä kysymykseeni. 

  Olen vakituisessa työsuhteessa ja tällä hetkellä hoitovapaalla ja ajattelin irtisanoutua opiskelujeni takia, jotka alkavat 4.1.2022.

  Irtisanomisaika on kuukauden. 

  Minulla on pitämättömiä lomapäiviä 26. Maksaako työnantaja nämä pitämättömät lomapäivät rahana vai pitääkö minun pitää nuo lomat vaikka olen hoitovapaalla enkä varsinaisesti töissä. 

 • Hei, 

  Olen saanut vakipaikan 2017 elokuussa ja jäänyt äitiyslomalle lokakuussa 2017. Olen saanut palkan ensimmäiseltä kolmelta kuukaudelta.

  Jos haluan irtisanoa itseni nyt kun olen edelleen hoitovapaalla, joudunko maksamaan jotain työnantajalle takaisin ja kuinka irtisanomisaika käytännössä tapahtuisi? Menisinkö sinne kahdeksi viikoksi kuitenkin? 

 • Hei, olen irtisanoutumassa vakituisesta työstäni Helsingin kaupungilla sillä vaihdan työpaikkaa ( toinen ala). Lomaa minulla on tälle vuodelle kertynyt 22 päivää. Voiko lomat pitää vai maksetaanko ne rahana?
 • Hei! 

  Olen ollut kohta 3 kk sairauslomalla ja olen hakenut toiseen tehtävään. Voinko irtisanoutua nykyisestä työstä sairasloman aikana? Jatkuuko sairasloma normaalisti irtisanoutuminen jälkeen jos lääkäri on määrännyt sairasloman marraskuun loppuun asti ja irtisanoutuisin esim. kuun puolessa välissä. Minulla on 2 vk irtisanoutumisaika. Olen päiväkodissa opettajana vakituisena. 

  Kiitos etukäteen! 

 • Hei! Olen työvapaalla vakituisesta työstäni, koska sain vakituisen viran toiselta työnantajalta. Otin työvapaata koeajan (6kk) ajaksi + 1 kk irtisanomisajan. Eli yhteensä 7 kk. Koeaikani päättyy 6.2. (työsuhde alkoi 6.8.). Kannattaako minun nyt sitten irtisanoa itseni edellisestä työpaikasta esim. 7.2., jolloin jäisi 1 kk aikaa (irtisanomisaika) siihen kun työvapaani loppuu (7.3.) Tarvitseeko tässä huomioida mitään erityisesti?
 • Olen vakituisessa työsuhteessa 15v, jos irtisanoudun 10.5.2019, milloin työsuhteeni päättyy?

 • Olen vanhempain vapaalla 13.9 asti ja suunnitelleen työpaikan vaihtoa ja uusi työ alkaisi varmaankin 1-13.9 aika välillä. Jos irtisanoudun nyt, irtisanoutumisaika on 4vk,(9vuotta sama työnantaja) mutta päättyykö vanhempainvapaani irtisanoutumis päivänä ja jäänkö työstäni lomalle 4vk.ksi irtisanoutumis ajaksi (loma päiviä on 28pv käyttämättä) jolloin minun olisi mahdollisuus aloittaa uudessa paikassa jo esim. 1.9?

 • Olen työsuhteessa (5kk) määräaikaisena sijaisena.

  Työsopimuksessa sanotaan, että irtisanomisaika määräytyy työntekijään sovellettavan virka-/työsopimuksen mukaan.

  Mitä tämä tarkoittaa? Mikä on irtisanomisaika ja voinko joutua korvausvelvolliseksi jos päätän sopimuksen ennen määräaikaa?

 • Hei, olen siirtymässä saman kaupungin sisällä toiseen tehtävään ja irtisanoutumassa vakituisesta työsuhteestani. Työsuhteeni päättyy 31.7.20 ja uusi alkaa 3.8 eli vkl on välissä. Vaikuttaako tämä lomiin, jotka minulle ovat kertyneet ennen irtisanomista? 

 • Työntekijän itse irtisanoutuessa kun työsuhde on kestänyt alle 5 vuotta, onko aina irtisanomisaika 14 vrk vai voiko olla paikallisia tai kunnan omia säännöksiä?
 • Olen aloittanut kunnan palveluksessa Joulukuussa 2019. Minulle on kertynytlomia  lomanmääräytymisvuodelta 1.4.2020-31.3.2021  26 lomapäivää.

  lisäksi ajalta 1.4-30.11.2021 minulle on kertynyt/kertyy 2,5 päivää/kk

  Olen joutunut lähettämään pitkää kestäneen työpaikkakiusaamisen takia työnantajalle viestin joka on tulkittu virheellisesti irtisanoutumiseksi.

  irtisanoutumisajankohdaksi on tulkittu 15.11.2021.

  Työssä haluaisin olla 30.11.2021 saakka ja ottaa  ajalta 1.4.2020-30.11.20121 kertyneet 26 lomapäivää lomapäivää ja kaikki 2021 kertyneet lomapäivä lopputilin yhteydessä kaikki rahakorvauksena.

  Nyt työn antaja on ilmoittanut että he pakottavat minun pitämään kaikki 26 lomapäivää ennen tuota viimeistä työpäivän ajankohtaa  joka on 30.11.2021.

  irtisanoutumisajan kohta ei ole kesälomakaudella joten he eivät voi määrätä minua olemaan lomalla tuota 26 lomapäivää.

  Mikä on teidän näkemyksenne asiasta onko työnantajalla oikeus määrätä lomat pidettäviksi ennen työn loppumista.

 • Miten käy lopputilirahojen kanssa? Irtisanomisaika on 14vrk ja kuukauden kesäloma. Eli miten käy, jos irtisanon itseni esim. 15.6 ja olen ilmoittanut jo kesäloman alkavaksi 25.6. Mitä rahoja menetän??
 • Hei, minulla on määräaikainen sopimus 3kk. Jos haluan irtisanoa itseni niin onko irtisanomisaika 14 päivää vai voinko vain lopettaa saman tien? Entä jos irtisanomisaikaa ei noudata? Voiko  siitä tulla jotain sanktiota vai seuraako siitä ns. pelkästään potkut? Entä mitä käy tälläisessa tilanteessa lomapäiville jotka on saanut?

 • Mitä tarkoittaa, jos määräaikaisessa työsopimuksessa lukee: määräaikainen työsopimus on irtisanottavissa molemmin puolin noudattaen virka-ja työehtosopimuksen mukaisia irtisanomisaikoja

 • Olen ollut nykyisessä työpaikassani 10 vuotta, määräaikaisilla sopimuksilla. Sopimukset ovat 3kk mittaisia. Tiedän, että työnantajan puolelta tilanne on törkeä. Mutta mites työntekijänä, kun työsopimuksen taas loppuu, voinko vaan jättää allekirjoittamatta uutta ja päättää työsuhteeni? Vai onko minulla jotain velvoitteita? Tulisiko työnantajan tässä tilanteessa maksaa kertyneet ja pitämättömät lomat? 

 • Työsopimuksessa (2 vuoden määräaikainen työsopimus) lukee, että irtisanomisaika määräytyy KVTES:in mukaan. Onko työntekijän mahdollista irtisanoutua ennen määräaikaisuuden päättymistä/päättää määräaikaisuus aiemmin kuin sopimuksessa lukee? Mikä on irtisanoutumisaika?
 • Olen opintovapaalla ja aion irtisanoutua työstäni koska vaihdan eri alan töihin. Jos irtisanoudun opintovapaan aikana niin menetänkö vuosilomapäiväni, jotka ovat opintovapaan aikana kertyneet vai maksetaanko ne minulle rahana?
 • Olen irtisanoutumassa  pph:n toimesta 35 vuoden jälkeen, koska olen jäämässä kahdelle lapselle ja en todellakaan aio jatkaa.  n.950€:n brutto kk palkalla 40 tuntista työviikkoa. Olen jäämässä 14.6.-21 7 viikon vuosilomalle. Mikä olisi rahallisesti paras aika sanoa itseni irti?

 • Hei! Olen vakituisessa työsuhteessa ja ollut alle 5 v. Olen ollut ssiraslomalla marraskuusta 2018. Sairaslomani jatkuu helmikuun loppuun. Jos irtisanon itseni helmikuun puolessa välissä niin, että työsuhteeni päättyy helmikuun loppuun, niin täyttyykö irtisanomisaikani normaalisti sairaslomalla ja kertyneet lomat maksetaan silloin rahana?
 • Hei! Työsuhteeni on alkanut 16.1.2018 ja on määräaikainen 31.5.2018. Sairastuin talvella influenssaan ja jouduin olemaan töistä pois viikon verran. Huhtikuun puolessa välissä jäin pidemmälle sairaslomalle joka jatkuu edelleen ja mietin nyt että päteekö minuun 14vrk sääntö palkan maksussa koska olin työsuhteen alussa influenssassa vai katsotaanko nyt erisyystä oleva sairasloma erikseen kun työsopimusta oli ennen sairaslomaa ehtinyt kulua yli 60vrk? Entäs sitten kun on hoitanut flunssaista lasta kotona niin vaikuttaako se omiin sairasloma päiviin eli että vaikuttaako ne päivät sairas ajan palkan maksuun siten että kun 60 päivää ylittyy palkka pienenee vai vaikuttaako siihen vain omat sairasloma päivät? Kiitos:)