irtisanoutuminen

 • Moikka, vaikka olen näitä lueskellut niin en ihan vielä ole saanut selvyyttä kysymykseeni. 

  Olen vakituisessa työsuhteessa ja tällä hetkellä hoitovapaalla ja ajattelin irtisanoutua opiskelujeni takia, jotka alkavat 4.1.2022.

  Irtisanomisaika on kuukauden. 

  Minulla on pitämättömiä lomapäiviä 26. Maksaako työnantaja nämä pitämättömät lomapäivät rahana vai pitääkö minun pitää nuo lomat vaikka olen hoitovapaalla enkä varsinaisesti töissä. 

 • Hei, 

  Olen saanut vakipaikan 2017 elokuussa ja jäänyt äitiyslomalle lokakuussa 2017. Olen saanut palkan ensimmäiseltä kolmelta kuukaudelta.

  Jos haluan irtisanoa itseni nyt kun olen edelleen hoitovapaalla, joudunko maksamaan jotain työnantajalle takaisin ja kuinka irtisanomisaika käytännössä tapahtuisi? Menisinkö sinne kahdeksi viikoksi kuitenkin? 

 • Kertaerä maksetaan 30.6.2023 jos työsuhde on ollut voimassa yhtäjaksoisesti 2.5.23 ja 30.5.23.

  Jos irtisanon itseni 3.5.23, jolloin viimeinen työpäiväni on 3.6.23, saanko kertaerän? Työsuhdehan on silloin voimassa toukokuun ajan, mutta onko tässä jokin "pikkupräntti", jolla kertaerä evätään jos on itse irtisanoutunut?

  Haluaisin varmuuden tähän ennen irtisanoutumista.

 • Hei, olen irtisanoutumassa vakituisesta työstäni Helsingin kaupungilla sillä vaihdan työpaikkaa ( toinen ala). Lomaa minulla on tälle vuodelle kertynyt 22 päivää. Voiko lomat pitää vai maksetaanko ne rahana?
 • Vanhempainvapaani loppuu 22.3.2024 ja tiedän nyt jo että irtisanoudun työsuhteestani, enkä aio siis palata kyseiseen työpaikkaan. Voinko irtisanoutua koska vaan, vai onko sillä jotain merkitystä kun olen vanhempainvapaalla? Eihän ole pakko mennä töihin irtisanoutumis ajaksi jos on vielä vanhempainvapaalla?

 • Hei! 

  Olen ollut kohta 3 kk sairauslomalla ja olen hakenut toiseen tehtävään. Voinko irtisanoutua nykyisestä työstä sairasloman aikana? Jatkuuko sairasloma normaalisti irtisanoutuminen jälkeen jos lääkäri on määrännyt sairasloman marraskuun loppuun asti ja irtisanoutuisin esim. kuun puolessa välissä. Minulla on 2 vk irtisanoutumisaika. Olen päiväkodissa opettajana vakituisena. 

  Kiitos etukäteen! 

 • Hei! Olen työvapaalla vakituisesta työstäni, koska sain vakituisen viran toiselta työnantajalta. Otin työvapaata koeajan (6kk) ajaksi + 1 kk irtisanomisajan. Eli yhteensä 7 kk. Koeaikani päättyy 6.2. (työsuhde alkoi 6.8.). Kannattaako minun nyt sitten irtisanoa itseni edellisestä työpaikasta esim. 7.2., jolloin jäisi 1 kk aikaa (irtisanomisaika) siihen kun työvapaani loppuu (7.3.) Tarvitseeko tässä huomioida mitään erityisesti?
 • Olen vakituisessa työsuhteessa 15v, jos irtisanoudun 10.5.2019, milloin työsuhteeni päättyy?

 • Olen vanhempain vapaalla 13.9 asti ja suunnitelleen työpaikan vaihtoa ja uusi työ alkaisi varmaankin 1-13.9 aika välillä. Jos irtisanoudun nyt, irtisanoutumisaika on 4vk,(9vuotta sama työnantaja) mutta päättyykö vanhempainvapaani irtisanoutumis päivänä ja jäänkö työstäni lomalle 4vk.ksi irtisanoutumis ajaksi (loma päiviä on 28pv käyttämättä) jolloin minun olisi mahdollisuus aloittaa uudessa paikassa jo esim. 1.9?

 • Jos irtisanoutuu vanhempainvapaalla, joutuuko maksamaan palkan ja kelan 90 % tuen välisen eron takaisin työnantajalle 72 päivän ajalta, jolloin KVTESin mukaisesti on saanut työnantajalta palkkaa? Jotkut sanovat, että joutuisi koko työnantajan maksaman palkan maksamaan takaisin, mikäli ei palaa vanhempainvapaalta töihin vaan välttääkseen tämän tulisi töissä olla vähintään 1 päivä. Mietinkin voiko tämä pitää paikkaansa?