vakinainen

 • Vanhempainvapaani loppuu 22.3.2024 ja tiedän nyt jo että irtisanoudun työsuhteestani, enkä aio siis palata kyseiseen työpaikkaan. Voinko irtisanoutua koska vaan, vai onko sillä jotain merkitystä kun olen vanhempainvapaalla? Eihän ole pakko mennä töihin irtisanoutumis ajaksi jos on vielä vanhempainvapaalla?

 •  Hei, olen työskennellyt kunnalla vakituisesti kohta 22vuotta, nyt työnantaja aikoo alentaa palkkaluokkaa vaihtamalla tehtävänimikettä, kun nykyinen ei sovi vaikka olen ollut sillä töissä koko ajan.

  Talossa ei ole organisaatio muutoksia eikä yt neuvotteluita ja töitä minulla vaikka kuinka paljon, silti ehdotus on 160 euroa alempi luokka. Minun nykyinen palkka on muutenkin ihan tarpeeksi

  pieni elämiseen, 2350 brutto+lisät. Miten voin olla tällaiseen suostumatta, olen jhl,n jäsen. Voidaanko minut irtisanoa jos kieltäydyn? Epätoivoinen tilanne. Ja olen puheitten mukaan hyvin pidetty henkilö talossa ja teen kyllä tunnollisesti kaikki työni, tämä on kiitos. Voinko saada jotain lisää esim, että palkka olisi edes sama kuin nyt, tai jopa yli, mikä lienee mahdotonta.

  Epätoivoinen tilanne, olen nyt käynyt 3 palaveria esimiestasolla ja tulee kohta neljäs, se on kyllä kallista istua sillä joukolla minun palkka-asiaa hoitamassa.

  T. Epätoivoinen

 • Hei!

   

  Olen töissä koululla määräaikaisessa työsuhteessa. Todennäköisesti sopimusta jatketaan taas määräaikaisena, perustuen siihen, etteivät tiedä tarkalleen mihin kouluun minut sijoittavat tulevaisuudessa, kun kouluja suljetaan ja yhdistellään nyt ahkerasti. Saako paikkaa jättää vakinaistamatta ja jatkaa määräaikaisena tällä perusteella?