Osa-aikainen

 • Hei!

  Olen ollut puoli vuotta opintovapaalla 2021-2022. Nyt olen 3.10.2022-28.5.2023 lyhennetyllä (50 %) työajalla opiskelun takia. Normaalisti työni on kokoaikaista. Vaikuttaako tämä lyhennetty työaika opintovapaaoikeuteeni? Jos vaikuttaa, kuinka paljon minulla on vielä opintovapaata käytettävissä?

 • Olen palkkatuella töissä 13.1.-13.9.2020 (8kk) teen 85% työaikaa, eli 32,94h. paljonko kertyy lomapäiviä, voinko ottaa lomapäivät aina seuraavassa kuussa? mistä palkalaskija saa tiedot kun olen ollut 5v. aikasemmin töissä, vaikuttaako tämä lomapäiviin? 

 • Hei! Teen 80 % työaikaa eli olen neljä päivää viikossa töissä. Kolmeen viikkoon tunteja tulee 91 h 48 minuuttia(viikossa siis 30 h 36min). Nyt tulee kaksi peräkkäistä viikkoa,joissa on molemmissa yksi arkipyhä ja kolmas viikko on "normaali" viikko. Näihin kolmeen viikkoon tulee tunteja yhteensä 79h 34 minuuttia. Ihmettelen vaan, että meneekö oikein,kun työpäiviin tuli minuutteja lisää...eli teen pyhien johdosta päivittäin pidemmät työpäivät, paitsi yhtenä päivänä tais mennä melko tavalliseen tapaan. 

 • Olen ollut osa-aikaeläkkeellä 1.1.2020 alkaen. Teen 65% työaikaa. Lomapäiviä kertynyt 38. Jos olen koko kesäkuun lomalla, kuuluuko minulle 100% lomapalkka vai 65% loma-ajalta.

 • Hei! Tavoittelen jonkinlaista osa-aikatyötä, eläkkeelle n. 10 v. Mikä osa-aikaisuus olisi järkevin palkan, verotuksen ja vapaiden suhteen? 70% vai 80% esim.  Miten vaikuttaa eläkkeeeseen? T. Hoitaja

 • Työskentelen 80 % työajalla ja meillä on käytössä liukuva työaika. Työaikani on sovittu niin, että teen 4-päiväistä työviikkoa. Jos minulla on suunniteltu pientoimenpide, josta tulee 3 päivää sairauslomaa, voiko esimies määrätä niin, että yksi vapaapäivistäni sijoitetaan sairausloman ajalle ja teen muutoin täyden viikon samalla työajalla kuin 100 % työntekijä tekisi? Entä jos suunniteltu työpäivä on perjantai ja olen jo ollut ma-to täydet 7 h 39 min joka päivä töissä ja perjantaina sairastunkin, voinko perjantaina pitää sairauslomaa ja viikosta kertyy siten ylimääräistä työaikaa? Onko liukuvassa työajassa suunniteltua työaikaa, joka vaikuttaisi äkillisen keskeytyksen tapauksessa tai suunnitelluissa sairauspoissaoloissa?
 • Jos on osa-aikainen työntekijä ja tekee 3,5pv viikossa pääsääntöisesti ma-to ja on sairauslomalla pe-pe (6pv), niin miten sairauspäivät huomioidaan työtuntikirjanapidossa? Laketaanko kaikki sairauspäivät?

 • Hei.

  Teen 80% työaikaa ja nelipäiväistä työviikkoa ti-pe. Työvuorolista tulee aina kolmelle viikolle. Onko mahdollista siirtää opiskelun vuoksi tuota maanantai vapaata jollekin muulle päivälle jollain viikolla? Tai tehdä joku viikko viisi päivää ja pitää vastaavasti kaksi vapaapäivää jollain toisella viikolla? Kuitenkin niin, että listan työtunnit täyttyvät kolmessa viikossa, vaikkei viikkotuntimäärä olisi joka viikko sama. Tämä tietenkin niin, että pystyn sovitut työni tekemään. Työni on itsenäistä ja itse teen vastaanottoni.

   

 • Hei, olen koulusihteeri ja teen 60% varsinaisesta toimistotyöajasta, vakituisesti ma, ke ja pe (22 h 5min.). Olen työskennellyt kunnassa jo kolme vuotta ja lomaa on järjestelmän mukaan kertynyt 28 päivää. Pidin viime vuonna lomaa neljä viikkoa putkeen heinäkuussa ja lomaani on kunnan mukaan sinä aikana kulunut 25 päivää. Jäljellä on 3 lomapäivää vuoden 2017 lomista. Onko tämä laskettu oikein? Nyt uusi loma pitäisi jo miettiä, mutta nyt kertyneiden 28 päivän lisäksi olisi mukava tietää paljonko edellisen vuoden lomista todella on pitämättä. KVTES:n ohjeet osa-aikaisen lomien kulumisesta ovat monimutkaiset eikä esimerkeistä löydy itselleni sopivaa.
 • Miten menee kun teen osa-aikasta työtä 50% eli n. 6 tuntia päivä ja 19h ja risat viikko. Olen myös lauantaisin välillä töissä ja silloin on maanantai vapaa,tai joku muu päivä. Niin miten lasketaan työtunnit jos on vapaa niin sisällytetäänkö se työtunteihin vai pitääkö minun tehdä kyseisellä viikolla jos on esim. Ma vapaa niin normaali viikko työ tunnit🤔