Osa-aikainen

 • Hei.

   

  Haluaisin tehdä lastenhoitajana 50% työaikaa opiskeluiden takia. Voinkohan tehdä enemmän tunteja kuin sopimuksessa, jos esimerkiksi koulun takia voisin tehdä enemmän vuoroja/saman talon sijaisuuksia eri ryhmässä..onnistuuko jos on esim 21h 16min sopimus/viikko. Mitenköhän palkkaus siinä vaiheessa toimii?

 • Jos on saanut kevalta osatyökyvyttömyys eläkkeen suuruisen kuntoutustuen 1.7.19 alkaen voiko sitä siirtää kuukaudella ja pitää kesäloman ennen (koko heinäkuun) ja aloittaa kuntoutustuen vasta 1.8.19?

 • Hei, 

   

  olen osasairauspäivärahalla ja teen työtä 60% normaalista työajasta. Käytännössä se on sovittu työnantajan kanssa niin, että olen 2 päivää viikosta vapaalla. 

  Minulle on käynyt kaksi kertaa niin, että vapaapäiväni on laitettu arkipyhäpäivälle. Eli arkipyhä viikolla minulla on yksi vapaapäivä arkivapaan lisäksi ja muut työpäivät ovat normaalin pituisia. Olen ihmetellyt sitä, ettei minulle kuulu arkivapaita.

   

  Ymmärrän että osa-aikatyössä vapaapäivä voi joskus sattua pyhäpäivälle, mutta minun tapauksessani meidän työpaikka ei ole koskaan edes auki pyhäpäivinä, joten minulle ei olisi voitu kokoaikaisenakaan suunnitella sinne vuoroa. 

   

 • Hei! Onko osittaisella hoitovapaalla tasan 30 h/vko tuntimäärä että saa Kelalta hoitorahan? 

 • Olen osittaisella hoitovapaalla ja teen lyhennettyä työaikaa niin, että olen pääsääntösesti perjantait pois. Teen liukuvaa yleistyöaikaa ja prosentuaalisesti teen siis 77,42% työaikaa. Miten esimerkiksi jouluviikolla työaika menee, kun arkipyhiä sattuu sille viikolla niin monta?

 • Kvtes:issä lukee että Jos vuorokautinen työaika on kuutta tuntia pitempi eikä viranhaltijan/ työntekijän työpaikalla olo ole työn jatkumisen kannalta välttämätöntä, hänelle on annettava työvuoron aikana vähintään puolen tunnin lepoaika (ruokailutauko), jota ei lueta työaikaan ja jonka aikana viranhaltija/työntekijä saa esteettömästi poistua työpaikalta.

  Mutta kun kysyin työkavereilta niin ei saa poistua paikalta?
  Mikä näistä on totta? Saako poistua vai eikö saa?

  Esimies ei ole luotettava niin en häneltä halua kysyä. 

 • Voinko irtisanoa sairauslomalla työsuhteeni ja luetaanko sairausloman aika irtisanomisaikaan, joka on 1 kuukausi? Työkykyni on heikentynyt siinä määrin, etten haluaisi enää töihin palata, vaan pitää vuosilomat ja jäädä vanhuuseläkkeelle. Olen jo 63 v 5 kk:n ikäinen ja minulla olisi mahdollisuus jäädäkin eläkkeelle ikäni puolesta. Lomaoikeutta tällä hetkellä 18 päivää edelliseltä lomanmääräytymisajalta. Sairauslomani ulottuu tällä hetkellä lokakuun puoleen väliin. Jos lasken kuluvan vuoden lomakertymää, minulle kertyy ajalta huhti-lokakuu 7 x 3 = 21 eli yhteensä minulla olisi pitämättömiä lomapäiviä 39. Minulle on epäselvää tuo irtisanomisajan ja lomapäivien yhdistäminen ja laskenta. Voiko irtisanomisaikaan 1 kk sisällyttää pitämättömiä lomapäiviä? Haluaisin kaikin puolin toimia oikealla tavalla omia etuja kuitenkaan unohtamatta. Seuraavaksi pitäisi hakea koko vanhuuseläkettä Kevalta. Tähän asti olen ollut osa-aikaeläkkeellä ja osa-aikatyössä parin vuoden ajan. Miten voisin sujuvasti päästä eläkkeelle töihin palaamatta? Mihin ajankohtaan hakisin vanhuuseläkettä Kevalta? Tiedän, että pari kuukautta aikaisemmin pitäisi eläkettä hakea.
 • Hei! Teen 30 tuntista viikkoa joustavalla hoitorahalla. Olen 4 päivää töissä viikossa. Jos olen sairaslomalla, lasketaanko tuntini 80% mukaan sairaspäiville ja suunniteltuun vapaaseen ei tule tunteja?

  Viikko tuntini vähenisivät alle 25 tuntiin viikossa, ja joutuisin korvaamaan poissaololta tunnit? Voiko olla näin? 

 • Hei!

  Täytän syksyllä 61 v ja suunnitelmissa jäädä 50% työajalle, viikko töitä ja viikko lomaa. Miten käy 38 päivän lomakertymän ja onko lomien pitämisessä jotain ehtoja? Mitenkä menee jos esim "eläkeviikolla" on pyhäpäiviä (pääsiäinen, joulu).

  Mitä asioita pitää ottaa huomioon? 

 • Jään osatyökyvyttömyyseläkkeelle. Miten se vaikukttaa vuosilomani kertymiseen ?

  Jatkan 50 % työssä. Joka toinen viikko töitä ja joka toinen eläkkeellä.

  Minulla ollut jo täydet lomapäivät.

  Entä kesälomarahat ?

   

  Kiitos !